VISDA’s persondatapolitik

Hvem er vi?
Denne hjemmeside du besøger, ejes og drives af VISDA – Visuelle Rettigheder i Danmark S/I, Bryggervangen 8, 2100 København Ø. Når vi bruger dine personlige oplysninger på vores hjemmeside, eller vi forvalter dine ophavsrettigheder, er VISDA din dataansvarlige, og den du kan kontakte.

Hvornår og til hvilket formål indsamler vi dine personlige oplysninger?
Vi indsamler dine personlige oplysninger, når du giver dem til os ved at acceptere cookies, herunder når du kommunikerer med os via e-mail eller andre kanaler; når du som kunde køber billedlicenser hos os; når du ansøger om en stilling hos os; og når du reagerer på vores kommunikation eller anmoder om oplysninger.

Når vi forvalter dine ophavsrettigheder, vil vi også indsamle dine personlige oplysninger i henhold til kollektiv forvaltning af dine ophavsrettigheder som godkendt af Kulturministeriet. Du kan læse mere om dine rettigheder ved kollektiv forvaltning her.

Hvad indsamler vi?
Ved brug af vores hjemmeside
Når du interagerer med vores hjemmeside, indsamler vi cookies med det formål, at hjemmesiden er funktionel og kan optimeres. Du finder flere oplysninger om denne praksis i afsnittet “Cookies og pixel tags” nedenfor.

Når du køber billedlicenser
Som køber af billedlicenser indsamler vi dit navn, adresse, e-mail og betalingsoplysninger i forbindelse med, at vi kan opfylde vores del af kontrakten med dig om levering af licens til ophavsretligt beskyttet materiale.

Når vi forvalter dine ophavsrettigheder
Som rettighedshaver indsamler vi dit navn, adresse, e-mail, bankkonto og CPR nr. for at opfylde lovkrav om kollektiv forvaltning af dine ophavsrettigheder.

Hvad indsamler vi fra andre kilder?
Vi modtager information om dig fra sociale medier, herunder når du interagerer med os på sociale medier, og hvilket indhold du tilgår på sociale medier. Oplysningerne vi modtager styres af persondatapolitikken på det relevante sociale medie, og vi opfordrer dig til at gennemgå den.

Er du rettighedshaver modtager vi information om brug af dine ophavsrettigheder fra andre forvaltningsorganisationer som del af vores forvaltning af dine ophavsrettigheder.

Hvordan deler vi dine oplysninger?
Vi sælger ikke, udlejer ikke eller på anden måde deler dine personlige oplysninger med andre for deres uafhængige brug, undtagen som udtrykkeligt beskrevet i denne persondatapolitik eller med din forudgående tilladelse.

Vi deler dine personlige oplysninger med vores leverandører der udfører tjenester på vores vegne, f.eks. hosting tjenester, e-mail tjenester, analyse tjenester, betalingskortleverandører og leverandører af informationsteknologi. Uanset hvor dine personlige oplysninger bruges af os eller af leverandører, der udfører sådanne tjenester på vores vegne, træffer vi passende foranstaltninger for at beskytte dine personlige oplysninger.

Vi vil også dele dine personlige oplysninger når det kræves af lovgivningen, og når det er nødvendigt for os for at opfylde vores kontrakt med dig, samt når vi anser det for nødvendigt for at yde vores tjenester.

Som udgangspunkt overfører vi ikke dine personoplysninger til lande udenfor EU/EØS. I særlige tilfælde sker overførsler til lande uden for EU/EØS i forbindelse med forvaltning af dine ophavsrettigheder til godkendte forvaltningsorganisationer, med hvem vi har aftale omkring udveksling af persondata.

Hvornår sletter vi dine data?
Vi opbevarer ikke dine personlige oplysninger længere end det er nødvendigt for at opfylde de formål, som vi indsamlede oplysningerne til eller så længe som det er krævet, for at vi kan overholde vores juridiske forpligtelser overfor dig eller tilsvarende sikre vores rettigheder.

For jobansøgninger sletter vi sletter vi dine personoplysninger 6 måneder efter endeligt afslag på den konkrete jobansøgning.

For køb af billedlicenser sletter vi dine personoplysninger ved udløb af ophavsretten på det enkelte værk, hvortil der er købt billedlicens, medmindre der er foretaget udbetaling op til eller efter udløbet af ophavsretten. I disse tilfælde sletter vi dine personlige oplysninger 5 år fra afslutningen af det regnskabsår hvori sidste udbetaling er foretaget i henhold til ophavsretten til det værk vi administrer (regnskabsår = 1/1 til 31/12).

Ved forvaltning af dine ophavsrettigheder sletter vi dine personoplysninger i forbindelse med, at ophavsretten til det værk vi administrer udløber, medmindre der er foretaget udbetaling op til eller efter udløbet af ophavsretten. I disse tilfælde sletter vi dine personlige oplysninger 5 år fra afslutningen af det regnskabsår hvori sidste udbetaling er foretaget i henhold til ophavsretten til det værk vi administrer (regnskabsår = 1/1 til 31/12).

Vi sletter cookies og tags 6 måneder fra indsamling.

COOKIES og pixel tags
På vores hjemmeside bruger vi en række metoder, som fx cookies og pixel tags, til at indsamle oplysningerne, som kan omfatte (1) ip-adresse, (2) personlig cookieidentifikator, cookieoplysninger og oplysninger om, hvorvidt din enhed har software, som kan tilgå visse funktioner, (3) personlig enhedsidentifikator og enhedstype, (4) domæne, browserens type og sprog, (5) operativsystem og systemindstillinger, (6) land og tidszone, (7) tidligere besøgte websites, (8) oplysninger om din interaktion med vores hjemmeside, som fx klikadfærd, køb og valgte indstillinger, samt (9) adgangstidspunkt og reference-URL’er.

Vi bruger som udgangspunkt to kategorier af cookies på vores hjemmeside:

Funktionelle: Disse cookies er nødvendige for hjemmesidens grundlæggende funktionalitet, og er derfor altid aktiveret. Funktionelle cookies gør blandt andet, at du bliver husket, mens du browser rundt på vores hjemmeside i en enkelt session eller fra gang til gang, hvis du ønsker dette. De gør købsprocessen mulig, og hjælper i forbindelse med sikkerhedsproblemer og overholdelse af regler.

Performance: Performance-cookies giver os mulighed for at forbedre funktionaliteten af vores hjemmesiden ved at følge brugen deraf. I nogle tilfælde forbedrer disse cookies vores behandlingstid i forbindelse med din anmodning og giver os mulighed for at huske dine hjemmesideindstillinger. Deaktivering af performance-cookies kan forringe de skræddersyede anbefalinger og hjemmesidens ydeevne.

Du kan se en liste over de cookies, vi sætter i din browser, når du besøger vores hjemmeside her.

Hvis du ikke ønsker, at vi sætter eller læser cookies på dit udstyr, så har du mulighed for at fravælge cookies i din webbrowser, hvor du kan vælge, hvilke cookies der skal tillades, blokeres eller slettes.

Du kan også vælge at få din computer til at advare dig, hver gang der sendes en cookie, eller du kan vælge at deaktivere alle cookies. Det kan du gøre i internetindstillingerne på hver af dine browsere og enheder. Alle browsere er lidt forskellige, så kig i din browsers hjælpefunktion for at finde den rigtige måde at ændre dine cookieindstillinger på.

Hvordan sikrer vi dine oplysninger?
Vi vælger at bruge leverandører der implementerer sikkerhed i overensstemmelse med branchepraksis for god it-sikkerhed, og vi bruger kun krypteret datakommunikation når vi overfører personfølsomme oplysninger. Dette omfatter, når det er nødvendigt, hensigtsmæssigt og muligt, at få skriftlige forsikringer fra tredjeparter der har adgang til dine personlige oplysninger hvori de skal garantere at de vil beskytte dataene med sikkerhedsforanstaltninger der er udformet til at give et tilstrækkeligt beskyttelsesniveau.

Imidlertid kan intet informationssystem være 100% sikkert. Så vi kan ikke garantere den absolutte sikkerhed for dine oplysninger. Desuden er vi ikke ansvarlige for sikkerheden, ved de oplysninger du sender til os via netværk som vi ikke kontrollerer, herunder internet og trådløse netværk.

Hvad er dine rettigheder?
Du har ret til at få opdateret eller rettet dine personlige oplysninger, hvis disse ændres eller hvis du mener, at personlige oplysninger vi har samlet om dig er unøjagtige.

Du kan også bede os om adgang til at se hvilke personlige oplysninger vi har om dig, og du har i visse tilfælde ret til at modtage dine personlige oplysninger i et struktureret, almindeligt anvendt og maskinlæsbart format.

Du kan også anmode os om at standse eller begrænse vores brug af dine personlige oplysninger. Samtidig kan du også anmode om at få slettet dine personlige oplysninger, medmindre vi har en ret eller pligt til fortsat at opbevare disse. Anmoder du om at standse, begrænse eller få slettet dine personlige oplysninger, kan dette indebære, at vi ikke længere kan opfylde den aftale, vi har med dig.

Skulle der opstå et sikkerhedsbrud vil vi informere de relevante databeskyttelsesmyndigheder og informere dig om bruddet, hvis dette vil medføre en høj risiko for dine rettigheder og din frihed.

Du har ret til at klage til Datatilsynet over vores brug af dine personlige oplysninger. Hvis du vil diskutere eller udøve de rettigheder du måtte have, kan du altid kontakte os.

Sådan kontaktes vi
Hvis du gerne vil kontakte os med spørgsmål om vores persondatapolitik eller udøve dine rettigheder kan du bruge en af ​​følgende muligheder:
– Alm. post – VISDA – Visuelle Rettigheder i Danmark S/I, Bryggervangen 8, 2100 København Ø.
– E-mail – mail@visda.dk

I din henvendelse bedes du angive din identitet, og hvad din forespørgsel angår. Vi vil anmode dig om at dokumentere din identitet hvis dette ikke fremgår med tilstrækkelig tydelighed i din første henvendelse.

Ændringer i persondatapolitik
Fra tid til anden kan vi ændre denne persondatapolitik for at imødekomme nye teknologier, industripraksis, lovkrav eller andre formål. Vi meddeler dig via e-mail og på vores hjemmeside hvis disse ændringer er væsentlige, og hvis det kræves af gældende lovgivning vil vi indhente dit samtykke.

Lovvalg og jurisdiktion
Brugen af ​​vores hjemmeside er underlagt dansk ret, og eventuelle tvister vedrørende eller som følge af brugen af ​​vores hjemmeside skal afgøres af domstole i Danmark.